FÓRUMSZABÁLYZAT

- Egy üzenetben nem tehetsz többet 5 smile-nál!
- Ne floodolj! (azaz ne írj értelmetlen üzenetet, összevissza mindenféle smile-t, stb.) 
- Mellőzd a bunkó hangnemet, a sértegetést, a káromkodást, a 18+-as tartalmat, értelmetlen üzenetet, csak hangulatjelből álló üzenetet, ezeknek a kombinációit, stb! 
- A Csevegőn és a Vendégkönyvön kívül mindig a témához illetve fórumhoz szólj hozzá, ha pedig ezt nem vagy képes megtenni, ne írj oda!
- Az oldalon megengedett a csevegés, de kizárólag csakis a Csevegőben és Vendégkönyvben!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Képek, dokumentumok

• Hogyan tölthetek fel képet a fotógalériába? - A fotógalériába csak moderátorok és adminisztrátorok tudnak képeket feltölteni. Ez azért van, hogyha egy felhasználó nem megfelelő tartalmú képet rak fel, akkor ne kelljen utána törölgetni; pláne, ha ezt többen is csinálják. De ha megkérsz egy moderátort vagy adminisztrátort, hogy rakja fel az(oka)t a fotó(ka)t, ami(ke)t te szeretnél, pusz ha megfelel a kritériumoknak, előbb-utóbb fel lesz töltve.

• Hogyan jeleníthetek meg egy szöveget vagy más dokumentumot, anélkül, hogy teleraknám vele a fórumot és a levéltárat? - Ha közzé akarsz tenni egy szöveget, használd az Újságot. Írd meg a cikket, tölts fel hozzá képet és küldd be. Így mások tudják kommentelni, anélkül, hogy feleslegesen ide-oda beraknád. De a szabályzat a cikkekre is vonatkozik, úgyhogy figyelj, mit raksz fel!

• Lehet saját profil- avagy avatarképem? - Regisztrációnál be lehet állítani.

• Hogyan illeszthetek be a fórumra képet? - A kis fénykép ikonra kattintva be kell másolni a kiválasztott fotó URL-jét.

• Menthetek le az oldalról képet? - Ha a jobb alsó sarkában megtalálható az oldal címe (by: animenezo.ucoz.hu), nem, előbb kérdezd meg az egyik adminisztrátort! A többit igen, az nem az oldal tulajdona és nem a mi kezünk által készült/lett szerkesztve.   


Animék

• Miért csak regisztrálás után nézhetem a részeket? - Ha bejelentkezés nélkül nézhetnéd az animéket, nem is lenne értelme a regisztrációnak. És nem titok, hogy egyik célunk a sok tag.

• Lehet az animéket véleményezni? - Igen, az Animék nevezetű topicban, ami a fórumban található.

• Körülbelül mennyi idő telik el két évad felrakása között? (mindig évadonként rakjuk fel a részeket) - Változó. Igyekszünk minél hamarabb beágyazni a részeket, de azon kívül is van itt munka és van magánéletünk is.

• Azt olvastam több helyen, hogy a XY rész a XX évadhoz tartozik. Ti miért így rakjátok fel? - Számunkra csak akkor van új évad, ha új intro is lesz. Ez logikus is.

• Lehet kérni animét, hogy rakjátok fel? - Lehet, szintén az Animék topicban; de ne várd, hogy rögtön felrakjuk! Ha belekezdünk egy animébe, be is fejezzük. Nincs kivételezés!

• Milyen típusú animéket raktok fel? - Eddig shounent, de várható lesz 1-2 rövidebb is. Ezt nem tudjuk előre.

HOZZÁSZÓLÁSOK

• A képeket lehet kommentelni? - Lehet, de csakis a szabályzat betartásával!

• Egy hozzászólásban nem lehet: káromkodás; sértegetés; nem az oldalra illő tartalom; értelmetlen szöveg; oldalhúzás; több mint 5 smile. Igyekezzetek ezeket betartani!

Szerkesztők

• Kik azok a szerkesztők? - Az oldal "alkalmazottai", akik segítik az adminisztrátor munkáját és ügyelnek a rendre.

• Mi a szerkesztők dolga? - Figyelni, hogy senki se szabálytalankodjon; ha viszont igen, legyen szíves rászólni. Ellenőrzi a képeket és az avatarokat, hogy megfelelő tartalmúak-e és valamelyikük még az adminisztrátori felületet is kezeli. Egy szerkesztőnek nem szabad lustálkodnia; fel kell jönnie minimum pár naponta, hogy átnézegesse a dolgokat. Na persze, ez nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal a gép előtt kell gubbasztani. Nekik is van iskola, tanulás, egyéb programok, senki nem várja el, hogy ezeket az ellenőrzés elő helyezze. De rettenetes sok meló, hidd el!

• Hogyan lehet valakiből szerkesztő? - Ez nem csak úgy hipp-hopp "Szia, lehetek admin? Oké, kösz!" alapon megy. Először is, tudnia kell a szabályokat; tévedni természetesen lehet. Másodszor legyen türelmes; senki nem szereti a zsörtölődő embereket. Harmadszor pedig érettnek kell lennie a feladatra, fel kell készülnie mindenre. Ennyi tömören.

Hibák

• Mit tegyek, ha hibát észlelek az oldalon? - Kérjük, azonnal jelezd a Fórum Hibák nevű topicában. Írd le hol és mi a hiba, azután igyekezzük kijavítani!

Fórum- és chathasználat

• Mire használhatom a chatet? - A chatet vendégek használhatják. (azért van, mert a fórumot csak regisztrált felhasználók érhetik el) Azt viszont kiemelném, hogy a chaten csak beszélgetni, ismerkedni lehet! Ha valami más problémád van, használd a fórumot. A topicok nem véletlenül vannak. Ha olyan üzenetet találunk, amit a fórumba is lehetett volna írni, töröljük!

JOGI FIGYELMEZTETÉS

Senki tettéért, megszólalásáért vagy megnyilvánulásáért nem vagyunk felelősségre vonhatóak! Csapatunk figyel az oldal rendjére, igyekezzük a nem ide illő tartalmakat kiszűrni. Ha mégsem így gondolja, írjon az alábbi e-mail címre: blazee.animenezo.hu@gmail.com